VAN ‘GRAFZERKEN’ TOT VISITEKAARTJE

Aan een jarenlange frustratie van veel Bemmelnaren kwam op 5 juni 2019 een einde. Op initiatief van RuimteVerhaal is de ongezellige pleingevel van de Lidl supermarkt omgetoverd tot een aantrekkelijk visitekaartje! 

De Markt is voor veel inwoners een belangrijke plek, waar veel evenementen plaatsvinden. Ruim drie jaar lang werd de uitstraling van dit plein negatief beïnvloedt door de etalages van de Lidl supermarkt.

Lidl meldde in eerste instantie dat de grijze stickers tijdelijk zouden zijn. Maar na enkele jaren was de leegstaande unit aan het Marktplein nog altijd niet verhuurd. Samen met Gemeente Lingewaard en de ondernemersvereniging is contact opgenomen met Lidl, waarna is afgesproken om de grijze windowdressing te vervangen voor een alternatief. 

Bewoners van het dorp mochten zelf meedenken over dit alternatief, zolang de invulling maar echte Bemmelse verhalen verteld. En de Bemmelnaren weer trots zou maken op hun centrum! Op basis van de grote hoeveelheid reacties heeft RuimteVerhaal een alternatief voorstel gemaakt voor de windowdressing.