Old Tower, Young Vibe

De Donjon hoort bij Nijmegen. Dat veel Nijmegenaren hier ook zo over denken, blijkt wel uit het referendum uit 2006. Een ruime meerderheid (63%) was namelijk voor het herbouwen van de Donjon. Toch is een jaar geleden besloten dat de Donjon niet gereconstrueerd zal worden.

RuimteVerhaal pleit nu voor een moderne Donjon, waarmee zowel oude als nieuwe verhalen kunnen worden verteld. Nijmegen is namelijk niet alleen de oudste stad van Nederland, maar ook een hele innovatieve stad. ”Old City, Young Vibe”, luidt de recent gepresenteerde slogan. 

Hoe de moderne Donjon er precies uit moet komen te zien, staat nog niet vast. Dit is wat ons betreft vooral aan de gemeente en de inwoners van Nijmegen. Belangrijkste is dat de Donjon een verrijking is van de Nijmeegse identiteit en dat kan op verschillende manieren. Wel hebben wij alvast laten zien hoe een moderne Donjon de skyline van Nijmegen zou kunnen verrijken.

RuimteVerhaal wil samen met de politieke partij VoorNijmegen.Nu 2085 handtekeningen inzamelen voor een referendum over het zichtbaar maken van de moderne Donjon. Wilt u ook uw steun geven aan dit referendum? Ga dan naar www.voornijmegen.nu/referendum